Båtbiljetter.nu | [email protected]

Direktresor med båt från Åland till Sverige

FrånTillRederiBoka
EckeröGrisslehamnEckerölinjenTill bokningssidan
MariehamnKapellskärViking LineTill bokningssidan
MariehamnStockholmViking LineTill bokningssidan
FrånTillRederiBoka

Mer information om hamnarna

Om Eckerö

Eckerö är en ö som ligger cirka 35 km från Mariehamn på Åland. Den ligger bra beläget som den allra västligaste kommunen på Åland och trafikeras framförallt av Eckerölinjen till Grisslehamn i Sverige.

Boka hotell i Eckerö.


Om Grisslehamn

Grisslehamn är en ort som ligger en bit utanför Norrtälje och som är utgångspunkten för trafik med Eckerölinjen till Åland. Den har historiskt varit viktig som knutpunkt mot Finland på den tiden då Finland var under svenskt styre.

Boka hotell i Grisslehamn.


Om Mariehamn

Mariehamn är residensstaden på Åland och en vacker liten stad med långa kvarter av trävillor. Mariehamn är också knutpunkten på Åland och till de många andra öarna man kan besöka på ön. Hamnen ligger precis i stadens utkant och det tar bara någon minut, med bil, att komma in till stadskärnan som har restauranger, hotell med mera.

Boka hotell i Mariehamn.


Om Kapellskär

Kapellskär är en hamn utanför Norrtälje som ligger cirka en timmes bilväg från Stockholm. Kapellskär trafikeras framförallt av Viking Lines färjor till Åland. Färjan (Rosella) till Mariehamn är det snabbaste sättet att ta sig till Mariehamn vattenvägen då man till skillnad från färjorna från Stockholm inte behöver åka igen om den vältrafikerade och trånga Stockholms skärgård.

Boka hotell i Kapellskär.


Om Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och har tack vare sitt sjönära läge många viktiga färjelägen och hamnar. För privattrafiken så är det framförallt Värtahamnen som nyttjas av Silja Tallink samt Frihamnen. Utanför Stockholm ligger också Kapellskär, Grisslehamn och Nynäshamn som alla kan nås enkelt med bil eller buss från Cityterminalen.

Boka hotell i Stockholm.