Båtbiljetter.nu | [email protected]

Direktresor med båt från Danmark till Tyskland

FrånTillRederiBoka
GedserRostockScandlinesTill bokningssidan
RödbyPuttgardenScandlinesTill bokningssidan
FrånTillRederiBoka

Mer information om hamnarna

Om Gedser

Gedser ligger beläget så lång sydost man kan komma i Danmark och trafikerar sundet över till Rostock i Tyskland. Orten i sig är liten med bara några hundra invånare.

Boka hotell i Gedser.


Om Rostock

Rostock är en stad i nordöstra Tyskland som har en stark tradition av sjöhandel då det var en del av Hansa-imperiet. När staden räknades till forna Östtyskland var den landets absolut viktigaste och även om den är fortsatt viktig så är Rostock den tredje största Östersjöhamnen i Tyskland. Rostock har bland annat färjetrafik till Trelleborg i Sverige och är en populär ort för svenskar att åka till för att köpa billig alkohol, främst tysk öl.

Boka hotell i Rostock.


Om Rödby

Rödby, på ön Lolland i Danmark, är för många svenskar synonymt med färjelinjen Rödby-Puttgarden som fört många svenskar på bilsemester ut i Europa. Staden i sig är mycket liten med bara runt 2 000 invånare som till stor del lever på färjetrafiken.

Boka hotell i Rödby.


Om Puttgarden

Puttgarden är ankomstorten för svenskar på väg ut med bil till Europa. Färjelinjen Rödby-Puttgarden trafikeras dygnet om, var 30:e minut. Den klassiska färjelinjen kan dock vara på väg mot sitt slut då en bro eller tunnel planerar att byggas över sträckan.

Boka hotell i Puttgarden.