Båtbiljetter.nu | [email protected]

Direktresor med båt från England till Frankrike

FrånTillRederiBoka
PortsmouthCherbourgBrittany ferriesTill bokningssidan
PooleCherbourgBrittany ferriesTill bokningssidan
PortsmouthSt MaloBrittany ferriesTill bokningssidan
PortsmouthCaenBrittany ferriesTill bokningssidan
PlymouthRoscoffBrittany ferriesTill bokningssidan
DoverDunkerqueDFDS SeawaysTill bokningssidan
FrånTillRederiBoka

Mer information om hamnarna

Om Portsmouth

Portsmouth är en hamnstad på Englands sydkust, norr om ön Isle of Wright. Den är inte bara knutpunkt för ett antal viktiga färjelinjer utan har även marin betydelse i form av att vara Englands största örlogshamn.

Boka hotell i Portsmouth.


Om Cherbourg

Cherbourg är en stad i norra Frankrike, mot Engelska kanalen till och ligger i distriktet Normandie. Cherbourgs officiella namn är egentligen Cherbourg-Octeville eftersom städerna förenades år 2000. Staden har en marinhistorisk betydelse i att den var den enda hamn i Europa som Titanic besökte.

Boka hotell i Cherbourg.


Om Poole

Poole är en större hamnstad i södra England med över 100 000 invånare. Staden är ett turistmål för engelsmän som söker sig till stadens stränder och naturliga hamn men har också intensiv färjetrafik söderöver.

Boka hotell i Poole.


Om St Malo

St Malo är en stad i Bretagne i nordöstra Frankrike som, liksom Visby, har en vacker ringmur. Den agerar också port från nordöstra Frankrike för båttrafik norröver mot England, över Engelska kanalen.

Boka hotell i St Malo.


Om Caen

Caen är en relativt liten ort (drygt 100 000 invånare) på Frankrikes norra kust och vetter mot Engelska kanalen.

Boka hotell i Caen.


Om Plymouth

Plymouth har en av världens största naturliga hamnar och ligger belägen vid två flodmynningar, Plym och Tamar. Detta har gjort staden betydelsefull ur både ett militärstrategiskt och handelsmässigt perspektiv.

Boka hotell i Plymouth.


Om Roscoff

Roscoff, i Bretagne i nordvästra Frankrike, har en intressant historia som hamnstad då den efter intensivt lobbande gentemot den franska regeringen fick en djuphamn 1968. Inga färjelinjer ville trafikera linjen mot Plymouth i England vilket var uppstarten till färjelinjen Brittany ferries. Idag är hamnen en exporthamn för jordbruksprodukter från Bretagne samt för biburen turism till och från Frankrike.

Boka hotell i Roscoff.


Om Dover

Orten Dover blev ju odödligt för svenskarna i melodifestivalen med sången om båtlinjen Dover-Calais. Där besjungs även de vackra vita kalkstensklippor som Dover är känt för även i övriga Europa.

Boka hotell i Dover.


Om Dunkerque

Dunkerque, eller Dunkirk som den kallas på engelska är en stad i norra Frankrike som framförallt blev känd under andra världskriget.

Boka hotell i Dunkerque.