Båtbiljetter.nu | [email protected]

Direktresor med båt från Norge till Danmark

FrånTillRederiBoka
KristiansandHirtshalsColor LineTill bokningssidan
LarvikHirtshalsColor LineTill bokningssidan
StavangerHirtshalsFjordlineTill bokningssidan
KristiansandHirtshalsFjordlineTill bokningssidan
BergenHirtshalsFjordlineTill bokningssidan
OsloKöpenhamnDFDS SeawaysTill bokningssidan
OsloFrederikshavnStena LineTill bokningssidan
FrånTillRederiBoka

Mer information om hamnarna

Om Kristiansand

Kristiansand är en stad på den norska sydkusten som fått sitt namn av grundaren Kristian IV. Den är i Norge, och utomlands, känd som en sommarstad som varje sommar lockar tusentals besökare, bland annat för att besöka Kristiansands djurpark. Musikfestivalen Quart-festivalen lockar också tusentals ungdomar till staden varje sommar för att lyssna på musik och ha roligt. Staden lockar danska turister via färjelinjerna till Hirtshals och Hanstholm.

Boka hotell i Kristiansand.


Om Hirtshals

Hirtshals är en stad på norra Jylland i Danmark som agerar knutpunkt åt färjetrafiken mot Norge. Färjeförbindelsen är mycket viktig för orten då den lockar tusentals turister på väg till eller från Norge.

Boka hotell i Hirtshals.


Om Larvik

Larvik är en mindre ort i norska Vestfold, inte långt ifrån Oslo. Den trafikerar dagligen båttrafik till Hirtshals i Danmark.

Boka hotell i Larvik.


Om Stavanger

Stavanger, i sydvästra Norge, är den tredje största staden i Norge befolkningsmässigt. Stavanger har vuxit kraftigt på senare tid på grund av sin position som bas för den norska oljeindustrin där bland annat Statoil har sitt huvudkontor.

Boka hotell i Stavanger.


Om Bergen

Bergen är Norges näst största stad och håller den inte så smickrande titeln 'Europas regnigaste stad'. Regnet till trots är det en vacker och betydelsefull sjöfartsstad.

Boka hotell i Bergen.


Om Oslo

Oslo är Norges huvudstad och dess hamn är en av Nordens största. Hamnen är också Norges viktigaste för utrikeshandeln. Trots att Norge ofta toppar listor över världens dyraste huvudstäder förblir den ett populärt resmål för turister och affärsresenärer.

Boka hotell i Oslo.


Om Köpenhamn

Köpenhamn är Danmarks huvudstad och staden, med omnejd, bebos av nära 2 miljoner människor. Därtill besöks staden av tusentals turister varje dag som shoppar på Ströget, tar en pilsner på Nyhavn eller roar sig på Tivoli. Turisterna kommer bland annat på dagsturer med kryssningar från Malmö eller via direkttrafik från Malmö. Färjetrafiken är idag inte lika viktig längre efter att Öresundsbron byggdes.

Boka hotell i Köpenhamn.


Om Frederikshavn

Frederikshavn (ibland omnämnt Fredrikshamn på svenska) är en hamnstad på norra Jylland i Danmark. Det är en viktig knutpunkt för färjor till Sverige och Norge.

Boka hotell i Frederikshavn.