Båtbiljetter.nu | [email protected]

Direktresor med båt från Sverige till Danmark

FrånTillRederiBoka
HelsingborgHelsingörScandlinesTill bokningssidan
GöteborgFrederikshavnStena LineTill bokningssidan
VarbergGrenåStena LineTill bokningssidan
FrånTillRederiBoka

Mer information om hamnarna

Om Helsingborg

Helsingborg ligger på västkusten i Skåne vid Öresunds smalaste del vilket gett staden en strategisk position för färjetrafik till Danmark. Staden har också en lång historia av sjöfart över sundet även om man ända fram till 1832 inte hade en ordentlig hamn utan bara en brygga ut i vattnet. I samband med att industrin i Helsingborg växte har även handeln och sjöfarten, och därmed också hamnen, vuxit. Färjelinjen över till Helsingborg trafikeras intensivt och är en av världens tätast trafikerade färjelinjer.

Boka hotell i Helsingborg.


Om Helsingör

Helsingör är en dansk hamnstad på nordöstra Själland och den stad som ligger närmast Sverige. Färjan till Helsingborg trafikeras dagligen och är populär för dagsutflykter, framförallt för svenskar som kommer till Helsingör för att handla billig öl i Danmark.

Boka hotell i Helsingör.


Om Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och är belägen på den svenska västkusten vid Göta älvs mynning. Hamnen är Nordens största och en viktig knutpunkt för den svenska importen och exporten. Detta har gjort staden till en viktig industristad med huvudkontor för bland annat företag som Volvo och SKF. Staden har blivit mer populär som turistort, bland annat via musik- och sportevenemang som lockar tusentals turister.

Boka hotell i Göteborg.


Om Frederikshavn

Frederikshavn (ibland omnämnt Fredrikshamn på svenska) är en hamnstad på norra Jylland i Danmark. Det är en viktig knutpunkt för färjor till Sverige och Norge.

Boka hotell i Frederikshavn.


Om Varberg

Varberg är mest känt som en turistort men är också en handelsstad av viss betydelse. Staden har en hamn och en färjeförbindelse med Grenå i Danmark.

Boka hotell i Varberg.


Om Grenå

Grenå ligger på östra Jylland och är en betydande fiskehamn samt med färjetrafik mot bland annat Varberg.

Boka hotell i Grenå.