Båtbiljetter.nu | [email protected]

Direktresor med båt från Sverige till Polen

FrånTillRederiBoka
YstadSwinoujsciePolferriesTill bokningssidan
NynäshamnGdanskPolferriesTill bokningssidan
KarlskronaGdyniaStena LineTill bokningssidan
FrånTillRederiBoka

Mer information om hamnarna

Om Ystad

Ystad är en stad på Skånes sydkust vars hamn bidragit till turism- och hamnverksamhet, industrier som numera är viktiga i Ystad. Staden gör en utmärkt knutpunkt för färjetrafiken söderut då det även går tåg till Malmö, Köpenhamn och Simrishamn. Utöver detta har Ystad också hamnat på kartan som den fiktiva kriminalaren Kurt Wallanders hemstad.

Boka hotell i Ystad.


Om Swinoujscie

Swinoujscie ligger så långt nordväst man kan komma i Polen och är en hamnstad vid mynningen av floden Swina. Färjeterminalen är den största och mest moderna i hela Polen och tar emot färjetrafik från bland annat Ystad.

Boka hotell i Swinoujscie.


Om Nynäshamn

Nynäshamn ligger cirka sex mil söder om Stockholm och är med sin naturligt välformade hamn kanske mest känt för sin färjetrafik till Visby och andra destinationer. Liksom många hamnstäder är den historiskt en hamn- och handelsort av viss betydelse. Kopplingen till järnvägsspåret Nynäsbanan gjorde att produkter från Sveriges inland enkelt kunde skeppas ut på Östersjön och vidare på export till andra länder kring Östersjön.

Boka hotell i Nynäshamn.


Om Gdansk

Gdansk är en stad i norra Polen som under medeltiden framförallt var en viktig handelsstad och knutpunkt för sjöhandeln med de andra länderna kring Östersjön. Den blev också känd under andra världskriget för det stora Leninvarvet. Idag är det en stad med en turism på frammarsch.

Boka hotell i Gdansk.


Om Karlskrona

Karlskrona är en gammal svensk örlogsstad med stark marin historia. Karlskrona ligger på sydkusten i Bleking och har en skärgård med öar utanför kusten. Dess historiska betydelse som örlogsstad blev officiell i samband med att centrala delar av staden togs upp på Unescos världsarvslista 1998. Utöver den dagliga färjetrafiken till Polen går även mindre färjor ut till öarna i skärgården.

Boka hotell i Karlskrona.


Om Gdynia

Gdynia återfinns centralt på den norra kusten av Polen och är en relativt stor hamnstad. Staden var under många århundraden en fiskeby men med byggandet av hamnen på 1920-talet för att framförallt förenkla kolexporten så växte staden.

Boka hotell i Gdynia.