Stockholm-Tallinn

Kolla in vår sida som visar dig färjorna mellan Stockholm och Tallinn. Vi kollar närmare på:

  • Tallink Silja
  • Viking Line

Kapellskär-Paldiski

Kolla också in DFDS färja mellan Kapellskär-Paldiski.

Tre städer att besöka i Estland

1. Tallinn

Tallinn är en mysig stad som lockar många svenskar varje år. Prisbilden är betydligt billigare än i Sverige och du kan göra riktiga fynd när du shoppar eller unnar dig själv en härlig massage- eller spabehandling. Gamla Stan är världens bäst bevarade medeltidsstad.

2. Haapsalu

Vill du åka till en charmig stad på din weekendresa rekommenderas Haapsalu som ligger 10 mil från Tallinn. Här är det fullt av fina träkåkar och på sommaren finns det fina stränder att besöka. Staden präglas av att tecknerskan Ilon Wikland är härifrån och det finns ett fint museum att besöka: Ilons Sagoland. Ilon har tecknat många av Astrid Lindgrens böcker.

3. Pärnu

Pärnu är något för dig som älskar att bada och njuter av spabehandlingar till bra priser. Pärnu är Estlands badort nummer ett och har varit så i flera hundra år. Det finns också en fin strandpromenad att besöka och en stor vattenpark som barnen kommer älska.

Fler tips

Vill du ha fler Estlandstips rekommenderar vi Allt om resors sammanställning 11 skäl att älska Estland. Där finns det många bra tips om utflyktsmål och estländska specialiteter ni borde testa när ni besöker landet.