Båtbiljetter.nu | [email protected]

Direktresor med båt från Sverige till Tyskland

FrånTillRederiBoka
TrelleborgRostockTT-linesTill bokningssidan
TrelleborgTravemündeTT-linesTill bokningssidan
TrelleborgRostockScandlinesTill bokningssidan
TrelleborgSassnitzScandlinesTill bokningssidan
GöteborgKielStena LineTill bokningssidan
FrånTillRederiBoka

Mer information om hamnarna

Om Trelleborg

Trelleborg ligger i södra Skåne är Sveriges sydligaste stad och en av dess huvudnäringar är just hamnverksamheten då hamnen är utmärkt positionerad gentemot trafik söderöver. Hamnen är också Sveriges näst största godshamn.

Boka hotell i Trelleborg.


Om Rostock

Rostock är en stad i nordöstra Tyskland som har en stark tradition av sjöhandel då det var en del av Hansa-imperiet. När staden räknades till forna Östtyskland var den landets absolut viktigaste och även om den är fortsatt viktig så är Rostock den tredje största Östersjöhamnen i Tyskland. Rostock har bland annat färjetrafik till Trelleborg i Sverige och är en populär ort för svenskar att åka till för att köpa billig alkohol, främst tysk öl.

Boka hotell i Rostock.


Om Travemünde

Travemünde är en liten hamnort som ligger 20 minuter från den lite större staden Lübeck på Tysklands norra kust. Dess position vid floden Traves mynning har historiskt gjort den till en strategiskt viktig ort för handel och militärt försvar. Idag är den mest känd bland svenskar som ankomststaden för färjan från Trelleborg samt för sina kasinon.

Boka hotell i Travemünde.


Om Sassnitz

Sassnitz ligger på ön Rügen i nordöstra Tyskland och agerar port åt färjetrafiken till och från Trelleborg, en färjetrafik som pågått sedan början av 1900-talet.

Boka hotell i Sassnitz.


Om Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och är belägen på den svenska västkusten vid Göta älvs mynning. Hamnen är Nordens största och en viktig knutpunkt för den svenska importen och exporten. Detta har gjort staden till en viktig industristad med huvudkontor för bland annat företag som Volvo och SKF. Staden har blivit mer populär som turistort, bland annat via musik- och sportevenemang som lockar tusentals turister.

Boka hotell i Göteborg.


Om Kiel

Kiel är en betydelsefull universitets- och hamnstad på Tysklands norra kust. Hamnen i Kiel räknas till en av de viktigaste i Östersjön och dess varvsindustri var länge viktig för Tyskland. Idag är varvsindustrin betydligt mindre och staden förlitar sig mer till tjänster och turism relaterad till de färjor som dagligen för svenskar och norrmän till staden.

Boka hotell i Kiel.