Båt till Helsingfors från Stockholm

Det finns några olika alternativ för dig som vill ta dig från de båda huvudstäderna till havs. Här kan du läsa mer om de vanligaste alternativen, nämligen Silja Line och Viking Line.

Silja Line (Stockholm-Helsingfors)

Om du väljer att åka med Silja Line har du sju timmar att spendera i Helsingfors. Silja Line har påkostade kryssningsfartyg där resan verkligen är en höjdpunkt. Här finns det något för alla, både för resenärerna som är ute efter lugn och ro och kompisgänget som vill spendera tid i baren och på dansgolvet. Relaxavdelningarna är avskilda från partydelarna av båten vilket garanterar en trivsam upplevelse för samtliga.

Om du åker med barn finns det ett både ett populärt lekland och en barnklubb som arrangerar roliga upptåg. På Silja Line äter du gott och utbudet av restauranger är varierat. Det finns flera olika resepaket beroende på vilken upplevelse du är ute efter.

Detta sticker ut med Silja Line…

  • Hela 7 (!) restauranger ombord
  • Relaxavdelning med tre bubbelpooler
  • Över 400 hytter med havsutsikt
  • Två pulserande nattklubbar
Läs mer och boka biljett

Viking Line (Stockholm-Helsingfors)

Med Viking Line är standardupplägget att du åker från Stockholm vid 16-tiden på eftermiddagen dag 1, spenderar en heldag i Helsingfors och bor på ett bra hotell dag 2, för att sedan åka tillbaka till Stockholm dag 3. Det finns två kryssningsfartyg du kan välja mellan vilka vi går igenom nedan.

M/S Gabriella kan du boka sköna spakryssningar, shoppa taxfree, äta gott i någon av restaurangerna eller koppla av i bad och bastuavdelningen. I bad och bastuavdelningen hittar du traditionell bastu, ångbastu, bubbelpool och en bastubar.

Väljer du att åka med M/S Mariella kan du festa i nattklubbsdelen, shoppa taxfree, äta på goda restauranger eller hänga i hytten där du har dubbelsäng, wifi och tv. För dig som gillar levande musik är denna båt perfekt då det bjuds på liveband och trubadurer varje dag i veckan. Förvandla vardagen till en helg.

Detta sticker ut med Viking Line…

  • Tredagars-upplägg med hotellövernattning
  • Väl tilltagen bad- och bastuavdelning med bar
  • Stor satsning på livemusik och trubadurer
  • Flera temakryssningar för dig med ett specialintresse
Läs mer och boka biljett